Schadebehandelaar financieel advieskantoor

Waarom deze opleiding?
Schadebehandelaar is een echt vak! En niet iets dat iemand op kantoor “erbij” doet. Financieel advieskantoren hebben voor hun relaties een belangrijke meerwaarde door te zorgen dat verzekerden die geconfronteerd worden met een schade, die vergoeding ontvangen waarop ze recht hebben. Dit recht kan ontstaan uit de verzekeringsovereenkomst van de relatie zelf of op grond van het verhaalsrecht op een aansprakelijke partij. Bij eventuele verschillen van inzicht tussen de bij de schade diverse betrokken partijen is het de taak van de adviseur om op te komen voor de gerechtvaardigde belangen van zijn relatie. Voor deze werkzaamheden van de adviseur was er geen specifieke opleiding. Die opleiding is er nu wel!

Wat ga je leren?
Tijdens deze zevendaagse opleiding maakt een expert van de schade adviseur. Je wordt weer helemaal bijgepraat over het mooie vak van Schadebehandelaar en gaat met elkaar de verdieping in. Samen met je medecursisten leren jullie van en met elkaar.

Wat zijn de onderdelen van deze opleiding?

  • Deelnemers leren efficiënt en doelgericht te handelen na de melding van een schade, bij de uiteindelijke afwikkeling en bij het vaststellen en inzetten van de verhaalsmogelijkheden van de diverse soorten schades;
  • Er wordt intensief gewerkt met praktijkvoorbeelden en bijbehorende polisvoorwaarden met daar waar nodig verzekeringstechnische en juridische onderbouwing;
  • Er is veel aandacht voor de benodigde vaardigheden voor het voeren van correspondentie (per mail) en gesprekken met cliënten, tegenpartijen, experts en verzekeraars in algemene zin en in de situaties waarin de afhandeling van een schade moeizamer verloopt.
  • Er is een programma van 7 dagen beschikbaar

Extra’s

  • Werkmap met al het lesmaterialen;
  • Certificaat van deelname.

Doelgroep
Deze opleiding Schadebehandelaar is voor iedereen die al (jaren) werkt, of juist wil gaan werken als Schadebehandelaar bij een financieel advieskantoor. Het kan zijn dat je bezig bent met de Wft schadeopleiding(en) of met een andere vakopleiding, of al jaren vakkennis hebt opgedaan in de praktijk. Deze opleiding richt zich vooral op de vaardigheden om de theorie toe te passen en te combineren met de te behandelen schades en deze beter en zelfstandiger te kunnen be- en afhandelen, om zo door te groeien tot professioneel schadebehandelaar.
Specifieke vooropleiding is niet vereist, maar kennis op het gebied van Wft schade particulier/zakelijk is wel wenselijk, of werkervaring in de financiële sector

Zijn er geen dagen ingepland maar ben je wel geïnteresseerd in deelname?  Laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar opleidingen@dfobv.nl.

 

 

Even voorstellen: de docent(en)
Anita Hol – Bubeck 
“Ik merk dat de deelnemers van de 7-daagse schadeopleiding het fijn vinden om met elkaar te kunnen sparren over mogelijke oplossingen van de vraagstukken waar ze in de praktijk mee te maken krijgen en zelf inbrengen tijdens de lessen. Door kennis te delen tillen de deelnemers hun kennis naar een hoger niveau. Door daarnaast met elkaar te praten worden de vaardigheden ontwikkeld om de vaak ingewikkelde materie op een juiste manier zowel mondeling als schriftelijk te verwoorden. Dat maakt de lesdagen interessant en leerzaam!”

Heb je vragen over onze opleidingen of lukt aanmelden niet?
Wij helpen je graag verder!

Neem contact op met onze afdeling Opleidingen.
Wij zijn bereikbaar op 033-258 04 60 of per mail via opleidingen@dfobv.nl