Schade Boost dag

Waarom deze workshop?
De schadewereld verandert continue. Daarom is het voor een schadebehandelaar van belang om zijn of haar kennis en vaardigheden te onderhouden en de ontwikkelingen op zijn of haar vakgebied te volgen. Daarnaast is een dag bezig zijn met het schade vak leuk en leerzaam!

Wat ga je leren?
Tijdens deze dag frissen we oude bestaande kennis op, bespreken we de nieuwste actualiteiten en is er ruimte voor het bespreken van allerlei praktijkvoorbeelden die je als deelnemers ook zelf kunt inbrengen.

Onderdelen opleiding
Tijdens deze dag is er aandacht voor ‘hoe zit het ook alweer’ maar vooral ook voor de nieuwe uitspraken van rechters en KiFiD en de algemene moderne ontwikkelingen.  Daarbij komen onder andere aan de orde:  

 

- Schades aan bezit en de dekking op de inboedel- en woonhuisverzekering. Uitleg van de diverse polisvoorwaarden: wat is gedekt en wat is uitgesloten onder de van buiten komende onheilen dekking. Bijvoorbeeld wat is geregeld voor schades aan en door zonnepanelen, waterschades of schades door droogte etc.

- Welke verhaalsmogelijkheden zijn er voor verzekeraars om uitbetaalde schadevergoeding te verhalen op een aansprakelijke partij? Subrogatie, de tijdelijke regeling verhaalsrechten en de bedrijfsregeling Brandregres 2014 en andere bedrijfsregelingen.

- Schades in het verkeer: de werking van (de jurisprudentie van) art. 185 WVW, bijzondere manoeuvres, met nieuwe moderne voertuigen etc. en de nieuwe regeling Directe Schadeafhandeling (DSA)

- Algemene aansprakelijkheidsschades: wie is aansprakelijk voor schades veroorzaakt door kinderen, door flexibele arbeidskrachten of tijdens sport- en spelsituaties, schades waarbij meerdere partijen zijn etc.

Als extra ontvang je na deelname de Reader Verkeersrecht!

Doelgroep
Iedereen die als schadebehandelaar werkzaam is en allerlei soorten schades behandeld bij een advieskantoor, volmacht kantoor, serviceprovider of verzekeraar.

 

Zijn er geen dagen ingepland maar ben je wel geïnteresseerd in deelname?  Laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar opleidingen@dfobv.nl.

 

 

Anita Hol-Bubeck
Deze dag is leerzaam! Leer ván maar vooral ook mét elkaar. Ik inspireer je graag met mijn vakkennis over schade. Deze dag sta ik open voor alle vragen!

Heb je vragen over onze opleidingen of lukt aanmelden niet?
Wij helpen je graag verder!

Neem contact op met onze afdeling Opleidingen.
Wij zijn bereikbaar op 033-258 04 60 of per mail via opleidingen@dfobv.nl