Leergang Hypothecair Planner

Waarom deze opleiding?
De Leergang Hypothecair Planner, LHP, is de hoogste opleiding voor hypotheekadviseurs die er bestaat. Na het behalen van het examen mag je jezelf Hypothecair Planner noemen en kun je opgenomen worden in het register Erkend Hypothecair Planners, zoals dat door de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners wordt bijgehouden. Hiermee onderscheid je jezelf in de huidige markt van hypotheekadviseurs.

Wat ga je leren?
Tijdens tien lesdagen wordt de kennis en vaardigheid van de deelnemer op alle aspecten die te maken hebben met life planning rondom hypothecair krediet fors verdiept. Het stelt de cursist in staat te voldoen aan de zwaarder wordende eisen die gesteld worden aan de advies- en beheerfase. De financiering van ‘wonen’ is tegenwoordig niet meer te regelen door alleen naar de huidige situatie te kijken. Je leert vooruitkijken en een volledig en toekomstgericht advies op te stellen.

Wat zijn de onderdelen van deze opleiding?

 • Inrichting en structuur relevante wetgeving voor de hypothecair planner;
 • Van budget naar CBI;
 • Life events: ouder worden, arbeidsongeschiktheid, trouwen, scheiden, overlijden in relatie tot hypothecaire planning;
 • IB-ondernemer en de DGA;
 • Vermogen ontvangen en overdragen in relatie tot hypothecaire planning.

Extra’s

 • Vierdelige syllabus t.w.v. € 290,-;
 • Wettenbundel t.w.v. € 83,-;
 • Een werkmap voor je lesmateriaal;
 • Aspirant lidmaatschap NVHP;
 • Voorbereiding examen Cito en assessmenttraining;
 • Mogelijkheid om je vragen te stellen aan de docenten.

Doelgroep
Gedreven hypotheekadviseurs die onderscheidend willen blijven in de huidige markt, intrinsiek gemotiveerd zijn om meer te weten dan alleen dat wat minimaal vereist is en een paar stappen verder willen gaan voor hun relaties.

Zijn er geen dagen ingepland maar ben je wel geïnteresseerd in deelname?  Laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar opleidingen@dfobv.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Even voorstellen: de docenten
Rob Timmermans

“Consumenten denken niet in bruto maar in netto bedragen. Het inkomen is netto, de uitgaven zijn netto en besparingen zijn netto. Toch wordt vaak geadviseerd met bruto bedragen. In de Leergang hypothecair planner leer je mee te denken met de klant en te adviseren op basis van het besteedbare inkomen, de meest zuivere manier van passend adviseren!. Het advies dient niet alleen gericht te zijn op de betaalbaarheid van de hypotheek, maar op de gevolgen in het leven van de klant.”

 

Monique Londema: Alleen als Erkend Hypothecair Planner kan je een goed hypotheekadvies geven en als hypotheekadviseur overeind blijven staan.
Monique betoogt dat het tegenwoordig niet meer mogelijk is om een hypotheek los te adviseren: “Een hypotheek hangt namelijk met heel veel factoren samen. Een hypothecair planner zorgt dat een hypotheekadvies bij mogelijke toekomstige plannen en gebeurtenissen past. Voor een consument heeft dit veel toegevoegde waarde, hierdoor bouw je een klantrelatie op en komen je klanten terug. Tijdens deze opleiding leren hypotheekadviseurs verder te kijken voor hun klanten en deze kennis daarnaast ook toe te passen.”

 

 

 

 


René Kuiper:Het is mijn doel om mijn lessen niet als school te laten voelen.
“Het gaat in mijn lessen om meer dan alleen kennisoverdracht. Ik sta dan ook niet als een schoolmeester voor de klas, maar als coach naast de cursisten. Dit betekent dat ik er niet alleen tijdens de les voor ze ben, maar ook daarbuiten en na de cursus kunnen cursisten mij altijd benaderen met vraagstukken en zal ik ze advies geven. Binnen de LHP is dit heel belangrijk omdat de opleiding volledig gericht is op de praktijk waar cursisten in werken. Deze praktijk is niet alleen de hypotheek, maar ook alles daar omheen. Binnen deze opleiding leren hypotheekadviseurs niet alleen rekening te houden met de huidige situatie van hun relaties, maar leren ze echt een stap verder te gaan. Een extra mooie bijkomstigheid als ‘echte’ Noorderling is dat ik de cursisten tegenwoordig ook mag ontvangen in het prachtige Abe Lenstra Stadion in Heerenveen!”

Heb je vragen over onze opleidingen of lukt aanmelden niet?
Wij helpen je graag verder!

Neem contact op met onze afdeling Opleidingen.
Wij zijn bereikbaar op 033-258 04 60 of per mail via opleidingen@dfobv.nl